Kockaház átalakulása - vissza a jövőbe

Kockaház átalakulása - vissza a jövőbe

2019.04.23. | Csóka Balázs

Az egykori parasztházból kockaházat építettek az 1970-es években és a hátsó épületrészeket elbontották. Most a kertre nyitott lakótérrel bővítettük az épületet és a település arculatához illeszkedő új megjelenést adtunk neki.
Acélgerenda és csiszoltbeton a …

Tovább
Budajenői magtár helyreállítása

Budajenői magtár helyreállítása

Tovább
Családi ház a Pilisben

Családi ház a Pilisben

Tovább
2018.07.14.
Pomáz belvárosából Dobógókőre vezet az út, ami mentén helyi védelem alatt álló lakóház áll. A Szindbád világát idéző kisvárosias épület kőkeretes fa ablakokkal, íves kapualjában fa kapuzattal néz az egyre forgalmasabbá váló utcára. A fa kapuzat szétszáradt deszkái között bekukucskálva a kert zárt világába leshetünk be, ahol dió- és gyümölcsfák között tervezik felépíteni otthonukat megbízóim.
Saját megfogalmazásukban: „tipikus kispolgári szitu, katolikus család, három gyerek” a kiindulási pontja  a tervezésnek.
2018.06.05.
A Budajenői Általános Iskola felújításáért idén én kaptam a Magyar Építőművészek Szövetsége által átadott Vedres György díjat.
2017.10.03.
Nógrád megye önmagában is gyönyörű része hazánknak, október első hétvégéjén pedig vályogos konferencia lesz Bercelen!
Címkék: konferencia
2017.10.03.
Október elején a délelőtti közéleti magazin foglalkozott a vályogépítéssel a Kossuth Rádióban. Többek között velem is készült beszélgetés.
2017.03.22.
A Kós Károly Egyesülés folyóiratának 2016. őszi számában jelent meg a Nagykaposi házam bemutatása.
2017.03.22.
A Magtár a skót bencés rend uradalmának részeként épült a 18. sz. végén. Pontos építési ideje a mai napig nem ismert, az 1782-es első katonai térképek még nem mutatják, az 1859-es második katonai térképen viszont már egyértelműen beazonosítható az épület. A falakba számos középkori kőfaragványt építettek be, amelyek valószínűleg a török által lerombolt telki apátság romos épületeinek bontásából származnak.
2016.07.23.
A 19. századi, csehsüveg boltozatos épület talán fogadónak épült. Ma egy család otthona, akik bővíteni szerették volna egyedi hangulatú otthonukat.
2016.07.23.
Nyár elején keresett meg a tulajdonos hölgy, hogy egy üzletet és felette egy lakást szeretne építeni és mindezt még az idén! Mostanra a terv az engedélyező hatóság asztalán fekszik, ha minden jól megy augusztus közepén elindulhat az építkezés.
2016.07.23.
A családi ház Zugló kertvárosi részén épült. Olyan időtlen formákat kerestünk a háznak, amelyek az aktuális építészeti divatok lecsengésekor sem vállnak idejétmúlttá, miközben a figyelmes szemlélő egyértelműen látja rajta az építés idejét.
Címkék: lakóépület
2016.07.23.
Ez a munka "csak egy garázsnak" indult, aztán bizonyíték lett belőle, hogy egy garázst is érdemes alaposan megterveztetni és szépen felépíteni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?