Kisvárosi üzletház a Felvidéken


Kisvárosi üzletház

Nagykapos Kassától délkeletre fekvő kisváros. Első említése 1214-ben a leleszi alapítólevélből ismert. A múlt századfordulón még gazdag járási székhely katolikus templomát körbevevő polgárházak jelentős részét az 1980-as években lebontották azzal a szándékkal, hogy majd itt épül az új modern városközpont. Ebből aztán csak a lakók kiköltöztetése és a hangulatos polgári épületek lebontása valósult meg. A megmaradt épületállomány állapota folyamatosan romlik, a tervezett épület helyén egy már menthetetlen rom volt.

Az épület földszintjén két üzlethelyiség, az emeleten képzési központ előadóterme épült meg, a szükséges kiegészítő funkciókkal. A terek hangulatát a fehér falfelületek, a fafödém, és a funkcióhoz igazodó változatos nyílászárók ritmusa határozzák meg.
Az új üzletház hangulatában egy „lehetett volna” világot jelenít meg. Ha az elmúlt száz évben nem a pusztítás lett volna a cél a Kárpát-medencében, akkor ilyen házaknak kéne itt állnia, pezsgő kulturális és gazdasági élettel. Ez az új ház a kitartást és az újrakezdést szimbolizálja számomra.

Címkék: üzletház
https://csokabalazs.blogstar.hu/./pages/csokabalazs/contents/blog/28868/pics/lead_800x600.jpg
üzletház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?